Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

V sobotu 21. septembra 2019 budú vlaky RegioJet z Bratislavy do Dunajskej Stredy a Komárna voziť cestujúcich úplne zadarmo

REDAKCIA naEXpediciuDátum20. 09. 2019 12:13:39TémaCestovanie
1199 ilustračné foto

RegioJet |MM|  RegioJet sa zapája do Európskeho týždňa mobility. Verejnosti chce predviesť výhody alternatívnej železničnej dopravy, a preto bude počas celej soboty voziť všetkých cestujúcich na najvyťaženejšej linke medzi Bratislavou, Dunajskou Stredou a Komárnom úplne zadarmo. Vlaky môžu využiť aj obyvatelia Bratislavy v rámci dopravy po meste

Súkromný dopravca RegioJet sa aj tento rok zapojí do Európskeho týždňa mobility. Počas celej soboty 21. septembra budú žlté vlaky na najvyťaženejšej linke S70 z Bratislavy do Kvetoslavova, Dunajskej Stredy a Komárna voziť všetkých cestujúcich úplne zadarmo. RegioJet chce verejnosti predviesť výhody alternatívnej a ekologickej formy dopravy oproti cestovaniu autom a prilákať na železnicu ďalších potencionálnych cestujúcich. Cestujúci si na stanici nemusia kupovať žiadne cestovné lístky, stačí im len nasadnúť do žltého vlaku a odviezť sa.

Bezplatný rodinný výlet do Komárna alebo vlakom za kúpaním

Verejnosti sa tak naskytuje príležitosť, zadarmo si spraviť výlet a spoznať napr. historické Komárno, mesto, ktoré leží na území dvoch štátov a je preslávené svojim unikátnym Nádvorím Európy či historickým Alžbetiným mostom. Cesta z Bratislavy do Komárna trvá približne 2 hodiny. Tí, ktorí sa budú chcieť zrekreovať, však môžu vystúpiť aj skôr v stanici v Dunajskej Strede alebo vo Veľkom Mederi, kde môžu prežiť deň s rodinou na obľúbených termálnych kúpaliskách.

RegioJetu výrazne vzrástol počet cestujúcich; na trase jazdia aj poschodové vozne

Počet cestujúcich na trase Bratislava – Dunajská Streda - Komárno neustále masívne rastie rekordným tempom. Za prvý polrok tu vlaky RegioJet prepravili rekordných 2,3 milióna cestujúcich, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka o 50 % viac. Hlavnými dôvodmi pokračujúceho silného nárastu počtu cestujúcich sú rast počtu obyvateľov v nových rezidenčných oblastiach v obciach Žitného ostrova a tiež vstup RegioJetu do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. V neposlednom rade množstvo cestujúcich dáva prednosť vlakom pri ceste do práce či späť z dôvodu rekonštrukcie a výstavby cestných komunikácií na príjazde do Bratislavy.

Od pondelka 16. septembra 2019 vlakový dopravca RegioJet nasadil na vybrané vlakové spoje na tejto trase dvojposchodové vozne. Súpravy zostavené z poschodových vozňov zvýšili prepravnú kapacitu najvyťaženejších spojov jazdiacich v rannej a popoludňajšej špičke.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign