Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Donbas - Донецьк - Doneck - cestovateľská výzva, ktorej ťažko odolať...

200

Oblasť   Donbasu, konkrétne napríklad mesto  Donetsk je pre väčšinu ľudí v posledných minimálne  24 mesiacoch známe hlavne zo správ týkajúcich sa vojnového konfliktu na severovýchode  Ukrajiny na hraniciach s Ruskou federáciou. Bombardovanie, dočasný mier a jeho porušovanie, znovu bombardovanie...  Aká je tam situácia v súčasnej dobe a ako obyčajne, nakoľko sa dá spoľahnúť na informácie prinášané médiami? Čo je propagandou jednej či druhej strany konfliktu a ako situáciu vnímajú úplne obyčajní ľudia žijúci svoje každodenné životy?

Práve to sa pokúsime aspoň z časti zistiť expedíciou, ktorú  predbežne plánujeme absolvovať v máji či v júni  2016. Cesta sa uskutoční vlakom. 

Medzi zaujímavé mestá oblasti patria: Донецьк - Doneck, Ясинувата - Jasinuvata, Маріуполь - Mariupoľ, Луганськ - Lugansk, Слов'янськ - Slovjansk. Dnes je naozaj ťažké povedať, kam sa dostaneme a čo stojí za riziko - múdrejší nepochybne budeme tak o mesiac a úplne až na mieste. Takže určite pôjdeme vlakom tam, kde vlak ide a kde je možné  volne sa pohybovať bez nepriestrelnej vesty a kevralovej helmy. Nevylučujeme aj novinársku akreditáciu (tí, ktorí na to majú oprávnenie) v niektorej menej bezpečnej oblasti, no o tom až neskôr.

Zatial expedíciu považujeme za stredne náročnú a vhodnú pre tých cestovateľov, ktorí na niekoľko dní sú ochotní vymeniť pohodlie domova či hotelov za sedadlo (v lepšom prípade lehátko)  železničného vozňa a kľud v srdci Európy za neistotu a možno aj nebezpečenstvo oblasti, kde sa slovo vojna nespomína v minulom čase.

Záujemcovia o účasť na cca 7 dennej ceste na Donbas hláste sa na:  expedicia@reporter24.sk. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-09-2016 01:49:43
Ano, zhorsuje sa. Intenzivne ju sledujeme a konzultujeme s odbornikmi.

Cesta sa uskutocni, otazkou je, ako daleko, resp. blizko konfliktu sa dostaneme. V prvom rade - bezpecnost!
sada | 31-08-2016 02:22:50
Situácia na Donbase sa zhoršuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-08-2016 09:06:04
onanym | 25-08-2016 08:52:43 | - Zakarpatska Ukrajina moze byt este tento vikend. Ak bude dost ludi.

Ohlas sa.
onanym | 25-08-2016 08:52:43
Zakarpatska Ukrajina je fakt vraj uzasna. AK by sa slo tam, pridal by som sa uplne v pohode. Urcite by som neolutoval. Na Donbass nemam gule :(
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-08-2016 15:30:45
pre p. Majka | 20-08-2016 09:32:53 | - ano, paci sa mi Ukrajina, Ruska federacia a vlastne rad spoznavam vsetky krajiny ako na vychod, tak na zapad od SVK. Rovnako sa mi paci USA, Brazilia ci Afrika.

Nie, nemam v rodine ziadnych Ukrajincov.

Ano, mate pravdu. Aj onedlho idem na Ukrajinu a to Zakarpatsku - "dobijam si tam baterky" a staci mi 3 dnova cesta. ;-)
pre p. Majka | 20-08-2016 09:32:53
Dobry den p. Majko. Paci sa Vam Ukrajina? Uz ste nie po prvy krat robil expediciu na Ukrajinu. Mate v rodine Ukrajincov?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-08-2016 22:43:31
Uz ste tam boli? | 01-08-2016 18:30:15 | - nie, cestu sme este neabsolvovali. Prioritou boli ine cesty a chce byt 4, takze jeden clovek do partie chyba.
Uz ste tam boli? | 01-08-2016 18:30:15
Je august, dorazili ste uz naspet?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign