Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Skrachovať môže ktokoľvek. Záleží však na tom, ako sa zachová voči poškodeným.

Miloš MajkoDátum05. 07. 2012 17:13:53TémaCestovanie
200

Najmä po krachu niektorej z cestovných kancelárií sa ľudia začnú zamýšlať nad ich spoľahlivosťou, poistkami, reálnym plnením poisťovní mnohokrát sa výrazne odlišujúcich od sľubov, od histórie  CK, jej ponuky, cien zájazdov, akcií a spôsobu vykonania samotného krachu. Už menej sa však ľudia zamýšlajú nad právnou zodpovednosťou vlastníkov  CK, jej manažérov či konateľov väčšinou  s.r.o - teda spoločností, ktoré najmä na  Slovensku neručia v podstate úplne ničím.

Aj v diskusii pod článkom o krachu  ALEX TOUR, cestovky  pána  Alexandra  Kollera  zazneli zaujímavé názory:

 

anonym | 04-07-2012 07:01:13 |

Presne tak, šetriť sa v takýchto prípadoch nevypláca. Také cestovky, ktorých názvy som v živote nepočul, určite obchádzam.

alebo

dado | 04-07-2012 06:32:23 |

v zivote som neisiel s nejakou pofidernou cestovkou radsej zaplatim o stovku viac ale viem ze sa nemusim stresovat kto je lakomy nech sa teraz aj po ....

 

Čo však znamená pojem  "pofidérna" cestovka?

Z minulosti si spomínam na jednu z najznámejších  CK v Čechách a na  Slovensku  FISCHER. Niekedy v  2002 až  2003 rokoch sme s  CK FISCHER  Václava  Fischera boli v  Tunise a na Mallorce. Úprimne - čo sľúbili, to splnili. Keď hovorili o hoteli s  3 hviezdami - bol ich hodný. Keď sľubovali stravovanie formou švédskych stolov - jedla boli plné stoly. Servis na palube leteckej flotily  Václava  Fischera  FISCHER AIR bol na úrovni   arabských  Emirates a ako jediný pre  Slovákov k odletom z  Prahy zabezpečili letecký transfer  s  ČSA z  Bratislavy do Prahy s letom do cieľovej destinácie  slušne nadväzujúcim  na pravideľnú linku  ČSA. Všetko ako má v slušnej spoločnosti byť. Václav  Fischer bol českým senátorom a jeho meno v cestovateľskom bisnise skutočne znamenalo veľa.

A   CK FISCHER  napriek tomu skrachovala. A o niekoľko rokov na to a  TOMI TOUR, zase CK  pod vplyvom CK Václava Fischera. V prípade krachu  CK FISCHER sa  Václav Fischer snazil urobiť všetko preto, aby klienti na krach doplatili čo najmenej. V druhom prípade to tak zrovna nevyzeralo.

Čo však urobil  Alexander Koller okrem okamžitého odstrihnutia verejnosti a poškodených klientov od telefonickej komunikácie s vedením  CK?

Na to môžu odpovedať podvedení klienti - rodiny s malými detičkami, ktoré skončili hladné a smädné na uliciach pred hotelmi -  CK, ktorí pánovi konateľovi a majiteľovi  CK na účet vložili tisíce našetrených  Eur. No a na to, či je jeho konanie v súlade s právom a dobrými mravmi, by mali dať poškodeným odpoveď orgány činné v trestnom konaní.  Teda, v právnej spoločnosti určite...


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign