Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

RegioJet upozorňuje na rozsiahle výluky Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) na trati Bratislava - Dunajská Streda – Komárno spôsobené predlžovaním staničných koľají. Na mnohých úsekoch budú vlaky nahradené autobusmi

REDAKCIA naEXpediciuDátum05. 03. 2018 11:31:43TémaAKTUALITY
1199 zdroj: RegioJet

RegioJet |MM|  Cestujúci sa musia pripraviť na obmedzenia a meškania vlakov počas marca a apríla. RegioJet pripravuje sériu opatrení, ktoré zabezpečia, aby sa výluka dotkla cestujúcich v čo najmenšej možnej miere.

RegioJet upozorňuje cestujúcich na plánované rozsiahle výluky na železničnej trati z Bratislavy cez Dunajskú Stredu do Komárna počas celého marca a apríla. Správca železničnej infraštruktúry Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) plánuje počas nasledujúcich dvoch mesiacov stavebné práce na časti infraštruktúry, ktorá na nevyhnutnú dobu obmedzí aj prevádzku vlakov RegioJet.

 

RegioJet zabezpečí náhradné autobusy

V dotknutých úsekoch zabezpečí RegioJet za svoje vlaky náhradné autobusy, cestujúci sa však musia pripraviť na meškania aj v radoch niekoľkých desiatok minút. RegioJet sa súčasne dohodol so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) na vzájomnom vyčkávaní zmeškaných vlakov na trase Bratislava - Komárno a Komárno - Nové Zámky.

Výsledkom výluky bude napr. výstavba nových nástupíšť na stanici v Dolnom Štále, kde ŽSR rovnako plánujú vymeniť výhybky, čím budú môcť vlaky v danom úseku premávať rýchlejšie. V stanici Dolný Štál tiež vznikne možnosť križovania osobných a nákladných vlakov na jednokoľajnej trati, ktoré bolo doteraz nemožné. RegioJet si od modernizácie sľubuje vyššiu priepustnosť trate, ktorá bude mať pozitívny vplyv na dodržiavanie cestovného poriadku na tejto jednej z najvyťaženejších jednokoľajných tratí na Slovensku.

 

Rozsiahle výluky potrvajú dva mesiace

Od soboty 3. marca do utorka 6. marca bude časť vlakov RegioJet v úseku Dolný Štál - Veľký Meder nahradená autobusmi, v sobotu bude pritom výluka ešte rozsiahlejšia a znemožní jazdu ďalších vlakov medzi Dunajskou Stredou a Komárnom. RegioJet však pre cestujúcich všetkých dotknutých spojov zabezpečí na svoje náklady náhradnú autobusovú dopravu.

Oveľa rozsiahlejšia výluka sa plánuje realizovať od stredy 7. marca do piatku 23. marca, keď budú medzi 10:00 - 18:00 všetky vlaky v úseku Dunajská Streda - Veľký Meder nahradené autobusmi.

Výluky budú pokračovať aj v ďalší víkend. V sobotu 24. marca nebudú niekoľko hodín premávať vlaky medzi Dunajskou Stredou a Orechovou Potôňou, v nedeľu 25. marca sa musia cestujúci pripraviť na výluku v úseku Orechová Potôň - Lehnice. Rozsiahle výluky budú pokračovať aj v apríli.

RegioJet upozorňuje, že v autobusoch náhradnej dopravy bude obmedzená preprava bicyklov, detských kočíkov a cestujúcich na invalidnom vozíku. Podrobné informácie o výluke nájdu cestujúci na webovej stránke www.regiojet.ska na oznamoch v žltých vlakoch a pobočkách RegioJetu.

RegioJet odporúča cestujúcim vyhradiť si pri cestovaní počas celého marca a apríla väčšiu časovú rezervu a počítať s meškaniami. Za vzniknuté komplikácie sa všetkým cestujúcim ospravedlňujeme.


Fotogaléria k článku:

1199 zdroj: RegioJet
Autor: REDAKCIA naEXpediciu
Popis: zdroj: RegioJet

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign