Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

RegioJet a cestujúci vyhrali. Sťažnosť banskobystrickej prokuratúry na licenciu pre linku Banská Bystrica – Nitra – Bratislava bola zamietnutá

159

RegioJet |MM| Ďakujeme našim zákazníkom za podporu. Pre veľký záujem cestujúcich príde k ďalšiemu posilneniu spojov počas špičiek. RegioJet previezol autobusmi za 9 mesiacov 350 tisíc cestujúcich.

RegioJet vyhral ďalšie kolo boja proti klientelizmu a korupcii v Nitrianskom a Bratislavskom kraji, kde sa miestny a regionálny politici opakovane snažili pripraviť občanov o kvalitnú a obľúbenú autobusovú linku RegioJet Banská Bystrica - Nitra - Bratislava. Ministerstvo dopravy zamietlo žiadosť banskobystrického prokurátora Petra MOLČANA, ktorý počas leta napadol licenciu autobusovej linky Banská Bystrica – Nitra – Bratislava.Snažil o ňu pripraviť dopravcu RegioJet na základe nezmyselných argumentov a požiadaviek, ktorým by nevyhovela väčšina autobusových liniek na Slovensku. RegioJet vníma aktivitu prokurátora MOLČANA ako pokračovanie korupčných a klienteliztických väzieb medzi konkurenčnými dopravcami a politikmi, ktorí sú platení z daní občanov.

Prokurátor MOLČAN podal 17. 08. 2015 protest proti udeleniu našej licencie a konštatoval, že každý cestovný poriadok v autobusovej doprave obsahovať iba identické spoje. To znamená, že všetky spoje musia mať rovnakú začiatočnú a  konečnú zastávku a musia zastavovať na všetkých zastávkach. Pretože niektoré spoje RegioJetu idú z Banskej Bystrice do Bratislavy, niektoré premávajú len na časti trasy z Nitry do Bratislavy a jeden spoj zastavuje aj v Seredi, mal podľa jeho nezmyselného názoru RegioJet žiadať o tri rôzne licencie na tri rôzne linky: Banská Bystrica - Nitra - Bratislava, Nitra - Bratislava a Nitra - Sereď – Bratislava,“  hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Názor prokurátora MOLČANA bol v celkovom rozpore s každodenným fungovaním verejnej dopravy na Slovensku. Po realizácií jeho protestu by sa musela zastaviť celá autobusová doprava na Slovensku – vrátanie spojov konkurencie. 96 % autobusových spojov ns Slovensku funguje presne tak, ako má licenciu riadne vydanú RegioJet. V rámci jedného cestovného poriadku jazdia niektoré spoje po celej trase, niektoré idú po časti trasy, rovnako ako niektoré idú po odlišnej trase, alebo zastavujú len na vybraných zastávkach.

Ďakujeme všetkým zákazníkom a priaznivcom, ktorí s nami cestujú a podporujú nás. Stovky e-mailov a listov podpory a pochvál, ktoré sme od nich dostali, nám dokazujú, že náš boj proti korupcií a klientelizmu má zmysel. Hoci sa nás konkurencia snaží rôznymi nekalými praktikami za pomoci politikov vytlačiť z trhu, RegioJet sa nevzdá a bude proti nim bojovať naďalej,“ hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

 

Žlté autobusy prepravili za 9 mesiacov na trase Banská Bystrica – Nitra – Bratislava  350 tisíc cestujúcich. Pre veľký záujem prichádza k ďalšiemu posilneniu spojov

Kvalitnými službami a nízkymi cenami sa nám do autobusov podarilo dostať cestujúcich, ktorí by za normálnych okolností autobusom nikdy necestovali. Previezli sme ich už viac ako 350 tisíc. Obrovský záujem zákazníkov o túto linku nás už niekoľkokrát prinútil posilniť spoje. Autobusy premávajú v rannej špičke smerom z Nitry každých 15 min., v opačnom smere poobede každú pol hodinu. Ani to už ale aktuálnemu dopytu cestujúcich nepostačuje a preto budeme linku opätovne posilňovať – v rannej špičke pridáme spoj z Nitry do Bratislavy o 06.00 a v popoludňajšej špičke z Bratislavy do Nitry o 16.30,“ uviedol Radim JANČURA.

RegioJet začal prevádzkovať linku pred 9 mesiacmi vo februári 2015. Od začiatku premávky na nej zaznamenal obrovský záujem cestujúcej verejnosti. Vozí ich modernými klimatizovanými autobusmi v špičkovom vybavení Fun&Relax, ktorých súčasťou vybavenia sú dotykové obrazovky zabudované priamo v kožených sedadlách s multimediálnym systémom, vďaka ktorým si môžu cestujúci počas cesty pozrieť film, počúvať hudbu a rádio, sledovať aktuálne TV vysielanie, hrať rôzne online hry, surfovať po internete, či sledovať polohu autobusu na mape. Okrem skvalitnenia služieb na trase RegioJet aj výrazne znížil ceny cestovných lístkov. Kým predtým si cestujúci za jednosmernú cestu zaplatili € 4,60, RegioJetom cestujú len za € 2,-. Predstavuje to zníženie cien takmer o 60%. Lístky si môžu cestujúci zakúpiť online cez internet, formou jednoduchej mobilnej aplikácie, u vodiča pred odchodom autobusu a na predajných miestach RegioJet.

 

Od 13. decembra 2015 spustí RegioJet nové vlakové spojenie Zvolen – Banská Bystrica – Praha

Od 13. decembra 2015, kedy nastáva zmena v cestovných poriadkoch, rozširuje RegioJet ponuku spojov a pridáva nové trasy.

Denne ponúkne spojenie stredoslovenských miest Zvolen, Sliač, Banská Bystrica, Horná Štubňa a Turčianske Teplice s Olomoucom, Ostravou, Prahou a ďalšími mestami v ČR. Ceny lístkov do cestovnej triedy STANDARD (do ktorej sa radia aj nové vozne ASTRA s dotykovými obrazovkami v sedadlách) budú € 10,-.

Vlaky budú odchádzať denne zo stanice Zvolen os. st. o 04:08. Prechádzať budú cez stanice a zastávky: Zvolen mesto (04:12), Sliač kúpele (04:17), Banská Bystrica mesto (04:30), Banská Bystrica (04:57), Horná Štubňa obec (05:38), Turčianske Teplice (05:44), Martin (06:16), Vrútky (06:24), Žilina (06:42) a Čadca (07:08), od ktorej sa napoja na trasu do Prahy. Do tej prídu na obed o 11:58. Na ceste späť budú odchádzať z hlavného mesta ČR o 14:46. Príchod do Čadce bude o 19:20, do Žiliny o 19:43, do Vrútok o 20:01, do Martina o 20:09, do Turčianskych Teplíc o 20:38, do Hornej Štubne obec o 20:46, do Banskej Bystrice o 21:24, do Banskej Bystrice mesto o 21:28, do Sliaču kúpele o 21:40, do Zvolenu mesto 21:48 a na konečnú stanicu Zvolen os. st. o 21:52.

Vďaka vhodnému grafikonu budú môcť vlaky RegioJet využiť aj obchodní cestujúci, ktorí cestujú do Českej republiky na jednodenné služobné cesty.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign