Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Prezije SkyEurope problemy a udrzi svoju existenciu aj s piatimi lietadlami?

Miloš MajkoDátum10. 01. 2009 07:24:01TémaCestovanie
 SkyEurope dnes uz zdaleka nie je na obsluhovanych linkach najlacnejsi. Su datumy, kde su ovela lacnejsie klasicke aerolinie a to i tie najrenomovanejsie. Vyhladavanie sme zopakovali viacerymi vyhladavacmi a vysledky boli porovnatelne.
Znovu je tu ako pre SkyEurope tak pre jej klientov nepriazniva sprava o zabaveni dalsich 6 kusov Boeingov 737 700 NG leasingovou spolocnostou GECAS, vyvolala na internete vela diskusii medzi hlavne nespokojnymi klientami. Dlhe meskania letov a nahrada ani nie rocnych vlastnych lietadiel starymi prenajatymi od inych leteckych spolocnosti sa prirodzene nepacia nkomu. Za maly zazrak (mozno skorej velku trpezlivost investorov a akcionarov) sa da oznacit uz to, ze po kazdorocnych stratach v milionoch Euro, SkyEurope este vobec lieta. Na zaklade naozaj akciovych cien leteniek predavanych uz v minulom roku aj na letnu sezonu 2009, sa leteckemu prepravcovi zatial dari ziskavat hotovost na dennu prevadzku, ktora sa pocita v desiatkach tisic Euro. Napriek uvedenemu treba povedat, ze to je prave SkyEurope - letecka spolocnost, ktora naucila Slovakov lietat. Z paluby sice odstranila obcerstvenie zdarma a postupne spoplatnila okrem vzduchu na dychanie snad uplne vsetko, no dobrymi uvadzacimi cenami leteniek do kazdej s obsluhovanych destinacii umoznila cestujucim vymenit vlaky a autobusy za lietadlo. A je potrebne na rovinu priznat, ze za 490.- Sk (jedna zo starsich akcii) otocit Londyn, Dublin, Kodan ci Atheny - to tu uz tak skoro nebude. Hlavne ak SkyEurope skrachuje, co predpovedaju nielen odbornici, ale aj niektore stavkove kancelarie. Krach spolocnosti by vsak pripravil o financne prostriedky desattisice klientov, ktori si letenky do vybranych destinacii zaplatili aj pol roka vopred a k svojim peniazom by sa v takom pripade dostali asi tazko. Pre Slovensko je SkyEurope mimo ine spolocnostou, ktora roky de facto do velkej miery nahradzala a stale aj nahradza narodneho leteckeho dopravcu. Po jej pripadnom krachu dieru v trhu iste rad zaplni Ryanair, EasyJet ci rozmahajuci sa madarsky Wizzair. Vzdy vsak SkyEurope zostane tym, kto podu pre inych marketiongovo vyborne predpripravil.

Fotogaléria k článku:

 SkyEurope je veducou nizkonakladovou leteckou spolocnostou v strednej a vychodnej Europe. Zacinala s dvomi malymi turbovrtulovymi lietadlami, neskorej s Boeingami 737 300 z druhej ruky, az sa vypracovala na 16 liedadiel Boeing 737 700 NG, ktore pasazierom ponukali  nielen luxsus na kozennych sedackach, ale hlavne bezpecnost. Po problemoch v hospodareni za posledne obdobie SkyEurope o vacsinu lietadiel prisla a zostalo jej iba 5 lietadiel.

Na lietadlach SkyEurope sa objavili fotografie modeliek a MISS  statov, kde mala spolocnost svoje zakladne.
Popis: SkyEurope je veducou nizkonakladovou leteckou spolocnostou v strednej a vychodnej Europe. Zacinala s dvomi malymi turbovrtulovymi lietadlami, neskorej s Boeingami 737 300 z druhej ruky, az sa vypracovala na 16 liedadiel Boeing 737 700 NG, ktore pasazierom ponukali nielen luxsus na kozennych sedackach, ale hlavne bezpecnost. Po problemoch v hospodareni za posledne obdobie SkyEurope o vacsinu lietadiel prisla a zostalo jej iba 5 lietadiel. Na lietadlach SkyEurope sa objavili fotografie modeliek a MISS statov, kde mala spolocnost svoje zakladne.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign