Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Nesprávne podaná informácia môže spôsobiť krach aj veľkej firmy

Miloš MajkoDátum01. 07. 2016 13:29:43TémaCestovanie
200

Sila, dosah a účinnosť informácií na čitateľov sprostredkovaných médiami hlavne v dobe internetu je neskutočná. Senzácie, ktoré mnohé médiá vyhľadávajú pre zvýšenie aktuálnej čítanosti stále častejšie nemajú hranice a idú takpovediac za akceptovateľnú pomyslenú čiaru. Účinok informácií zverejnených napríklad aj s zavádzajúcim názvom článku môže mať na osoby či firmy v ňom menované zničujúce následky. Tieto sa nemusí podariť odstrániť ani pri najlepšej snahe a to aj pri potvrdení nepravdivej, či z časti nepravdivej už rozšírenej informácie. Toľko vo všeobecnosti.

Dnes prebehla médiami správa o možnom krachu cestovnej kancelárie Hechter, v niektorých tituloch je táto CK označovaná za prvú obeť tohtoročnej sezóny. Informácia sa stáva TOP správou dňa a nie všetky médiá dostatočne výrazne uvádzajú dôvod zákazu predaja zájazdov udeleným tejto CK kontrolným orgánom.

Myslím si, že som dostatočne známym individuálnym cestovateľom služby CK využívajúcim minimálne, no nedá mi verejne nevyjadriť obavu zo súčasnej situácie. Myslím si, že ak aj v tomto momente už spomenutá CK nemá finančné problémy a skutočne ide iba o jednostrannú výpoveď zo zmluvy o povinnom poistení poisťovňou Allianz v takto citlivom čase (CK sa má brániť podaním žaloby na súde), po medializácii problému týmto spôsobom je dosť pravdepodobné, že problémy CK mať bude. Množstvo potenciálnych klientov totiž odradí možný problém s prípadne zakúpeným zájazdom nehľadiac na to, či je reálny.

Preto si myslím, že média by mali brať väčší ohľad na zverejnenie citlivých informácií o podnikateľských subjektoch - tlačová konferencia k problému  CK Hechter sa totiž koná ešte len teraz.

 

Stanovisko SOI:

Upozornenie pre spotrebiteľov - CK Hechter Slovakia, spol. s r. o.
Kategória: Informácie pre verejnosť
30. 6. 2016

Dňa 29.06.2016 vykonala Slovenská obchodná inšpekcia kontrolu v CK Hechter Slovakia, spol. s.r.o. so sídlom na Štefánikovej 43 v Nitre. Počas výkonu kontroly CK HECHTER Slovakia, spol. s.r.o. predávala zájazdy na termíny uskutočnenia zájazdov po dátume 15. 06. 2016 bez poistenia insolventnosti a tiež bez akejkoľvek bankovej záruky pre prípad úpadku CK. V čase kontroly CK HECHTER Slovakia, spol. s.r.o. nepredložila žiadnu uzatvorenú poistnú zmluvu ani inú zmluvu o bankovej záruke pre prípad úpadku CK.

Z uvedeného dôvodu bolo spoločnosti HECHTER SLOVAKIA, spol. s.r.o. uložené opatrenie na mieste, ktorým bol uvedenej spoločnosti zakázaný predaj zájazdov až do vykonania nápravy.

 

Uverejňujeme stanovsko CK k tejto veci:
Vážení obchodní partneri, milí priatelia a klienti,
radi by sme vás informovali, že po dlhoročnej spolupráci rozviazala poisťovňa Allianz zmluvu so spoločnosťou Hechter Slovakia spol. s r.o. Podľa našej cestovnej kancelárie došlo k rozviazaniu z neopodstatnených dôvodov, s čím CK Hechter zásadne nesúhlasí, považuje vypovedanie zmluvy za neplatné, a podnikla právne kroky, aby danú situáciu čo najskôr vyriešila. V týchto dňoch prebieha rokovanie CK Hechter s poisťovňou a takisto aj v týchto dňoch vybavujeme s našou bankou bankovú záruku. CK Hechter je 23 rokov na trhu slovenských cestovných kancelárií, odrekreovala desiatky tisíc spokojných klientov a vždy si plnila finančné záväzky voči obchodným partnerom a svojim zamestnancom.

Radi by sme vás informovali, že takisto v súčasnosti je CK Hechter vo výbornej finančnej kondícií, má voči každému obchodnému partnerovi na Slovensku, v ponúkaných zahraničných destináciách, s leteckou spoločnosťou Travel Service, či dopravnou spoločnosťou Incar Nitra splnené všetky finančné záväzky. Všetky tieto fakty je možné overiť si u našich zmluvných partnerov.

Ďakujeme za porozumenie a vernosť pri spolupráci a o nasledujúcich krokoch vás budeme neodkladne informovať. Všetky naše pobočky sú otvorené a sme pripravení komplexne vybaviť každého klienta. Zároveň vám dávame na vedomie, že o vzniknutej situácii je informovaná Slovenská obchodná inšpekcia, živnostenský úrad a tiež Slovenská asociácia cestovných kancelárii a cestovných agentúr.

Prajeme všetkým pekný deň, úspešný predaj a podnikanie s dobrým úmyslom.

Hechter Slovakia spol. s r.o.
V mene spoločnosti JUDr. Andrej Školout, Ing. Róbert Žember, Ing. Peter Kukan

Aktualizované 30.6.2016

Niektorými médiami dnes (30.6.2016) preletela informácia ohľadom našej cestovnej kancelárie Hechter Slovakia spol. s.r.o. a sporu s poisťovňou Allianz SP a. s. . Radi by sme vás informovali a ubezpečili, že vaše vytúžené dovolenky nie sú nijako ohrozené a všetky finančné záväzky voči domácim a zahraničným obchodným partnerom sú splnené. Na zajtra (1.7.2016) je v Bratislave zvolaná tlačová konferencia kde danú situáciu objasníme predovšetkým vám milí klienti, a médiám, aby sa nepoškodzovalo dobré meno našej a vašej už 23 rokov na trhu pôsobiacej cestovnej kancelárie.

Ďakujeme vám za vašu podporu a dôveru a možete sa pokojne tešiť na vaše dovolenky s CK Hechter.

Tím CK Hechter


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign