Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Kam lyžovať....

Katarína JakubcováDátum12. 01. 2010 19:28:54TémaCestovanie

Dobrí lyžiari určite poznajú veľmi veľa svahov, na ktorých sa dá lyžovať. My sme lyžovali na rôznych svahoch či už na Slovensku, alebo v Čechách, či blízkom Rakúsku. No najviac na mňa zapôsobilo Gasteinské údolie v Rakúsku - Salzburgsko. Viem, že je to trochu ďaleko, a preto sa tam oplatí ísť na dlhšiu dobu, ako sú napr. jarné prázdniny. Gastein ( 835 – 2.246 m n.m.) Gasteinské údolie patrí k piatim najväčším a najkrajším lyžiarskym oblastiam v Rakúsku. Na lyžovanie s jedným skipasom môžete využívať viac ako 50 lanoviek a vlekov a lyžovať na 200 km lyžiarskych tratí. Milovníkom bielej stopy sa ponúka viac ako 30 km bežeckých tratí. Lyžiarska oblasť Gastein patrí do známeho Salzburgského lyžiarskeho regiónu SKI-AMADÉ. Gastein ski region združuje 4 lyžiarske strediská: Bad Gastein ( 1.002 - 2.246 m n.m.)- Strediskové kúpeľné mestečko Bad Gastein je východiskom lanoviek a vlekov na Stubnerkogel ( 2.246 m n.m.) z ktorého sa dá zlyžovať do údolia Angertal (1.175 m.n.m.) a napojiť sa lanovkou na stredisko Bad Hofgastein. Na druhú stranu údolia, v ktorom sa nachádza Bad Gastein je možné dobre si zalyžovať na svahoch Graukogelu ( 2.492 m n.m.) Bad Hofgastein ( 860 - 2.300 m n.m.) 8km vzdialené stredisko je východzím miestom pre lyžovanie na svahoch Hohe Scharte ( 2.300 m n.m.) s prepojením až do Bad Gasteinu. Dorfgastein ( 830 - 2.027 m n.m.) vzdialené len 9 km z Bad Hofgasteinu. Cez Kreuzkogel je stredisko prepojené vlekmi a zjazdovkami s mestečkom Grossarl. Sportgastein lyžovanie na svahoch Kreuzkogel ( 2.698 mn.m.) Na všetky tieto zjazdovky okrem Sportgasteinu sa dostanete z jedného, akéhokoľvek miesta kde zaparkujete. Na Sportgastein sme sa my bohužiaľ nedostali (kvôli nepriaznivému počasiu neťahali lanovky). No hovorili, že aj keď nie ste skúsený lyžiar, oplatí sa tam ísť pozrieť hlavne kvôli výhľadom. Dúfam, že tento rok sa nám to podarí :-). Ak nechcete použiť na dopravu k svahu auto, nemusíte. Po všetkých okolitých mestečkách sú autobusové zastávky, ktoré premávajú do každého lyžiarskeho strediska počas celého dňa, stoja skoro pri každom hoteli. Tieto strediská pohltia tisícky lyžiarov. Keď sme tam boli prvý deň skoro nás porazilo, keď sme videli tie stovky zaparkovaných áut. Ale ani jeden deň počas nášho pobytu sme nečakali na lanovku dlhšie ako jednu minútu. Zjazdovky sú dlhé aj 10 km a sú ako pre lyžiarov začiatočníkov, tak aj pre veľmi náročných. A čo sa týka služieb, so Slovenskými, či Českými sa nedajú porovnať ani z ďaleka. Priamo na zjazdovkách alebo pod nimi je niekoľko reštaurácii, v ktorých sa ceny pohybujú ... podľa toho čo si objednáte ... ale podľa mňa sú ceny lacnejšie ako v našich Tatrách. Ľudia sú ochotní pomôcť s čímkoľvek a akokoľvek, či na svahu, či treba pomôcť s orientáciu, v akomkoľvek obchode, alebo stredisku nájdete ochotných ľudí, čo pomôžu. Stojí to za to!!!


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie









Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign