Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Je to v ludoch

Miloš MajkoDátum05. 08. 2008 12:28:35TémaCestovanie
 Krajina, kde je standardnou vyzbrojou policajta samopal.

Vnimanie pozicie policajta v spolocnosti je rozne. V nasej i v inych krajinach. Vo vseobecnosti plati, cim vacsia chudoba a menej demokraticky rezim v krajine vladne, tym je policajt obavanejsou a autoritarskou postavickou spolocnosti. Respekt si vydobija hlavne pelendrekom a samopalom. Cestovatelia to vnimaju jednoznacne hlavne v azijskych a africkych krajinach a samozrejme v krajinach byvaleho sovietskeho zvazu. Samozrejme ze vsade je policajt vnimany hlavne ako represivny organ, no v civilizovanej demokracii je pre bezneho sloveka sucastou spolocnosti, predstavitelom zakona a ochrancom zivota, zdravia a majetku obcanov. Na policajta sa mnohokrat ludia obracaju mozno v globalnom pohlade s banalnou, no v danom case pre nich dolezitou vecou. A on je tam na to, aby poradil, pomohol ci inm sposobom riesil problem obcana. Policaj by nikdy a nikde pre bezneho obcana nemal byt postrachom. Pri svojich cestach po svete som uz videl a zazil vselico. Ozbrojencov ktorym nechybala ani tazka bojova technika, figurky so samopalmi pred ktorymi mali respekt snad iba deti, flegmatikov, ktori by si nechali ukradnut aj vlastnu penazenku... Nechcem vsak zachadzat do extremov - zaujima ma bezny standard v danej krajine. Pri kratkej prechadzke centrom Londyna policajna hliadka odpovie na otazky desiatok turistov, poradi, ukaze cestu ci na mieste vyriesi drobny spor alebo priestupok. A kazdy to povazuje za samozrejmost. Domaci i turista. Specialni su policajti v USA, hlavne v New Yorku. Skutocne chodia po jednom a to i pri beznej hliadkovej cinnosti v meste alebo na dialnici. Ked co i len trochu prejavite zaujem o ich pracu, auto ci sa chcete s nimi odfotografovat, hrdo sa postavia k vam alebo vam uvolnia priestor pri ich sluzobnom vozidle. Su hrdi na svoju uniformu, nehambia sa za to, ze su policajtami. A pre co to spominam? Pri svojej poslednej ceste po USA ma znamy zarazil skusenostou na Slovensku. Jeho syn sa chcel odfotografovat s policajtom PZ SR pri sluzobnom aute. Ten sa na neho pozrel a arogantne mu oznamil, ze nie je gasparom pre turistov a jeho otcovi skontroloval cestovny pas. Sklamany a reakciou policajta zaskoceny chalan zrejme policajtom bude, no urcite nie tym slovenskym...


Fotogaléria k článku:

 Egypt, Suez. Krajina hlavne v turistickych oblastiach vystavena hrozbe teroristickych utokov. Ziadna z turistickych kolon presuvajucich sa k pamiatkam sa bez policajnej asistencie nezaobide.
Popis: Egypt, Suez. Krajina hlavne v turistickych oblastiach vystavena hrozbe teroristickych utokov. Ziadna z turistickych kolon presuvajucich sa k pamiatkam sa bez policajnej asistencie nezaobide.
 Krajina, kde je standardnou vyzbrojou policajta samopal.
Popis: Krajina, kde je standardnou vyzbrojou policajta samopal.
 Aj takto sa robi image policii. Plati to vsak iba u policajta, ktory nesiel do PZ len pre to, ze inde by sa neuzivil...  New York 2008
Popis: Aj takto sa robi image policii. Plati to vsak iba u policajta, ktory nesiel do PZ len pre to, ze inde by sa neuzivil... New York 2008

Zobraziť všetky fotografie
 Policajt v Istanbule straziaci  mesitu  AYASOFYA  proti teroristickym utokom rad poradi turistovi s cestou.
Popis: Policajt v Istanbule straziaci mesitu AYASOFYA proti teroristickym utokom rad poradi turistovi s cestou.

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign