Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Festival Cestou necestou v Bratislave: 3D cestovateľské prezentácie, Dorota Nvotová, Pišta Vandal a mnoho ďalšieho - Bratislava v plnom prúde!

Miloš MajkoDátum07. 11. 2014 08:15:25TémaCestovanie
200

Festival Cestou necestou v Bratislave: 3D cestovateľské prezentácie, Dorota Nvotová, Pišta Vandal a mnoho ďalšieho

 

Čoraz známejší cestovateľský festival predstaví v Bratislave viac ako 30 scestovaných dobrodruhov a dychberúcich prezentácií, z ktorých štyri si návštevníci vychutnajú so špeciálnymi okuliarmi v 3D. Štvrtá séria festivalu bude mať jeden z najsilnejších programov doteraz, okrem známych cestovateľov zo Slovenska, prídu aj českí, poľskí a maďarskí prezentujúci. Cestou necestou začína svoje turné 5.11. v Batelieri a v piatok 7.11. sa presunie do DK Ružinov, kde potrvá do soboty 8.11. Cez prestávky si návštevníci pochutia na exotickom jedle, vypočujú si  zvuk austrálskeho didgeridoo i mongolský hrdeľný a alikvótny spev. Súčasťou festivalu bude aj odborná konferencia na tému: "Aktuálne dianie v cestovnom ruchu a partnerskej spolupráci v regióne V4".


 

Aj vďaka podpore Vyšehradského fondu ponúkne jesenná edícia festivalu Cestou necestou skutočné cestovateľské lahôdky nielen od slovenských dobrodruhov. Stolové hory vo Venezuele, Moravský kras, najdlhšia jaskyňa sveta v Iráne a indický Ladakh - to sú témy štyroch 3D cestovateľských prezentácií, ktoré prichádzajú na Slovensko zo susedných Čiech. Predstavia ich českí cestovatelia Matej Boháč a Marek Audy, ktorí svoje zážitky dokumentujú stereografiou. Prezentovať príde aj najscestovanejší Maďar dnešnej doby, Gábor Csonka, žijúci posledných 10 rokov na cestách. Ola Dzik z Poľska, držitelka snežného leoparda, ktorá už zdolala všetky 7000 metrové hory v Pamíre a Ťan-Šane, porozpráva o Tatrách. Film o krymských Tatároch predstavia Krystyna Krauze a Tomáš Brabenec.

 

Zo slovenských prezentujúcich nebude chýbať Dorota Nvotová so svojou prezentáciou o Nepále či Zoli Pál, čerstvo po návrate z pokusu o rýchlostný rekord výstupu na všetky sedemtisícovky v Pamíre a Ťan-Šane. Ďalej sa návštevníci  môžu tešiť na Pištu Vandala a jeho zážitky z koncertovania v Brazílii,  na Mateja Fabšíka a Mariána Grofčíka s ich populárnou expedíciou Lada svetom či na tvorcov dokumentárneho filmu Vlčie hory. So svojimi skúsenosťami so šamanmi sa príde podeliť Matej Kubičár, Oliver Filan porozpráva o svojom ročnom pobyte v Kórei. Nebudú chýbať ani známi cestovateľskí blogeri Alexandra Kováčová, Tomáš Gríger a mnohí ďalší inšpiratívni cestovatelia.


Súčasťou festivalu je aj odborná konferencia na tému "Aktuálne dianie v cestovnom ruchu a partnerskej spolupráci v regióne V4", ktorá sa uskutoční - v piatok 7.11.2014 dopoludnia. Cieľom konferencie je predstaviť aktuálnu spoluprácu krajín V4 a priblížiť jej fungovanie v praxi. Program je rozdelený do dvoch blokov, v ktorých sa budú preberať témy súvisiace s cestovným ruchom a partnerskými projektami v regióne V4. V prípade, že sa tejto problematike venujete a mali by ste záujem o vystúpenie s prezentáciou, prípadne o účasť, kontaktujte projektovú manažérku festivalu Cestou necestou Ľubicu Zedníkovú (lubica.zednikova@gmail.com).

 

Cestovateľský festival Cestou necestou organizovaný občianskym združením OZ Cestou necestou má ambíciu inšpirovať ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Väčšinu prezentujúcich tvoria mladí nezávislí cestovatelia, ktorí v hodinových blokoch rozprávajú pri fotografiách o svojich zážitkoch z ciest. Sú tak tým pravým dôkazom, že cestovať môže naozaj každý. Po úspechu prvého festivalu v marci 2013 v Bratislave priniesli organizátori festival aj do ďalších miest Slovenska. Celkovo občianske združenie zatiaľ usporiadalo 10 cestovateľských festivalov s viac ako 200 prezentáciami a 3 000 divákmi.


Viac na: www.cestounecestou.sk    

Fotografie prezentujúcich k prezentáciám: http://bit.ly/cnfoto

Výber fotografií z festivalu Cestou necestou:  http://bit.ly/cnfotovyber

Podujatie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/510816465719222/

 

Kontaktné osoby:

 

Michal Knitl                                                  Petra Slimáková

organizátor festivalu                                      PR a komunikácia

michal.knitl@gmail.com                                p.slimakova@gmail.com

                                                                                 +421 918 491 839

 

Krátka verzia tlačovej správy:

3D cestovateľské prezentácie už tento november na cestovateľském festivale Cestou necestou. V dňoch 5.-8.11.2014 sa predstaví viac ako 30 scestovaných dobrodruhov s dychvyrážajúcimi prezentáciami, z ktorých štyri si návštevníci vychutnajú so špeciálnymi okuliarmi v 3D!

Aj vďaka podpore Vyšehradského fondu budeme na festivale prezentovať najscestovanejší Maďar na svete, Gábor Csonka, žijúci posledných 10 rokov na cestách, či českí cestovatelia Matej Boháč a Marek Audy, ktorí svoje zážitky dokumentujú  stereofotografiou (3D). Ola Dzik z Poľska, držitelka snežného leoparda, ktorá už zdolala všetky 7000 metrové hory v Pamíre a Ťan-Šane. Zo slovenských prezentujúcich príde Dorota Nvotová, Zoli Pál, čerstvo po návrate z pokusu o rýchlostný rekord výstupu na všetky sedemtisícovky v Pamíre a Ťan-Šane, Pišta Vandal so skúsenosťami z koncertovania v Brazílií, Matej Fabšík a Majo Grofčík s populárnou expedíciou Lada svetom, tvorcovia dokumentárneho filmu Vlčie hory, Oliver Filan o ročnom pobyte v Kórei a mnohí ďalší inšpiratívni cestovatelia.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Pridať komentár
Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign