Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

Až po takom dobrodružstve zase netúžim...

Miloš MajkoDátum13. 10. 2010 21:54:19TémaCestovanie

Letecké spoločnosti šetria úplne na všetkom. Kde sú tie časy, kedy sa letecká doprava radila medzi služby, ktoré boli všeobecne považované za niečo, čo si musí udržať určitý štandard. Nízkonákladové letecké spoločnosti začali so spoplatňovaním úplne všetkého, čo sa spoplatniť dá. Je to práve RYANAIR ktorý vyhlásil, že má záujem o spoplatnenie toaliet na palube a následne šokoval verejnosť plánmi začať prepravovať cestujúcich po stojačky. Na poplatok za každú zapísanú batožinu veľakrát vyšší ako cena samotnej akciovej letenky, poplatok za prednostný nástup do lietadla - spoločnosť nemá zavedené palubné vstupenky s miestenkami - poplatok za check in na letišti či zmenšovanie rozmerov palubnej batožiny. Ozaj, štandardné kufre predávané ako palubné, u tejto spoločnosti môžu vyjsť pasažiera draho. Rozmery svojho kufra si treba porovnať s rozmermi batožiny povolovanej touto leteckou spoločnosťou. Na žiadnom zo svojich cca 250 letov som sa napríklad nestretol s tým, že by som si na palubu nemohol zobrať nákup z Duty Free shopu v tranzitnej zóne letiska - RYANAIR takýto nákup považuje za ďalšiu batožinu a buď skončí v cestujúceho príručnej batožine, alebo si za prepravu nákupu priplatí 35 Eur. Nič z uvedeného však nepovažujem za tak absurdné, ako správu z pred niekoľkých mesiacov, ktorú priniesli svetové tlačové agentúry. Hovorí sa v nej, že nízkonákladová letecká spoločnosť RYANAIR oznámila svoj zámer požiadať príslušné orgány o povolenie lietať iba s jedným pilotom. Svetové tlačové agentúry priniesli vyjadrenie majiteľa spoločnosti Michael O´Learyho v tejto podobe: "Zvýšený finančný tlak chce šéf spoločnosti znížiť tým, že získa povolenie, aby na kratšie lety v kabíne lietadla bol iba jeden pilot. Podľa jeho slov je druhý pilot nadbytočný a pokojne ho nahradí palubný počítač." Dnes priniesli tie isté svetové agentúry správu, pri ktorej človeka pomerne často lietajúceho za dobrodružstvom po zemeguli až zamrazí: "Kapitán lietadla Katarských aerolínií zomrel v stredu priamo počas letu v kabíne. Let smeroval z filipínskej Manily do katarskej Dohe, no po smrti pilota ho odklonili do malajzijského Kuala Lumpur, kde nastúpila nová posádka, informuje spoločnosť." Letecky cestujem často a na rozdiel od mnohých iných aj rád. Musím sa však priznať, že v prípade získania povolenia spoločnosti RYANAIR lietať s jedným pilotom, k pasažierom na letoch ich spoločnosti patriť určite nebudem. Nie že by som bol poverčivý a napriek tomu že šanca smrti pilota zrovna lietadla v ktorom by som sa nachádzal je malá, až po takom dobrodružstve netúžim.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign