Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Na expedíciu | Reportér 24

Cesta je ciel...
Označenie inzercie
Na expedíciu

ISSN 1337-8481   Dnes je 8. 5. 2021, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel

14 dovolenkujucich Slovakov sa mohlo ocitnut v rukach Somalskych piratov - AKTUALIZOVANE - stanovisko MZV SR

Miloš MajkoDátum26. 04. 2009 18:41:34TémaCestovanie
 Zdroj: oficialny web lodnej spolocnosti MSC Cruises

Vela ludi zvykne hovorit, ze maleho Slovenska sa vacsina svetovych udalosti netyka. Problemy so Severnou Koreou, vojnove konflikty na Blizkom vychode, militantne ambicie Iranu ci v poslednej dobe vyrazne aktivity Somalskych piratov, ktori si miliony dolarov zarabaju unosmi obchodnych i civilnych lodi hlavne v Adenskom zalive a vo vodach pri Somalskom pobrezi. Od soboty 21.35 SEC sa nas aj tento konflikt tyka. Somalski pirati sa pokusili o unos vyletnej lode MSC MELODY plaviacej sa pod talianskou vlajkou, na ktorej palube je z takmer 1000 pasazierov aj 14 obcanov Slovenskej republiky. Ten kto cestuje len ked musi a aj to do vylucne blizkych dovolenkovych destinacii si ani nemusi uvedomovat, ako blizko od relativne kludneho Slovenska sa nasilne akcie a vojnove konflikty odohravaju. To sposobuje falosny pocit bezpecia a kazdy vaznejsi incident moze byt vnimanejsi o to citlivejsie. Viacej na: http://www.topky.sk/cl/10/449143/Pokus-o-unos-lode-na-palube-14-Slovakov ---------- Stanovisko Ministerstva zahranicnych veci Slovenskej republiky k incidentu: Občania SR z lode MSC Melody sú v poriadku 26.04.2009 - [správa] Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák zvolal dnes krízový štáb MZV SR s cieľom riešiť situáciu skupiny 14 občanov SR z výletnej lode MSC Melody, prevádzkovanej talianskou spoločnosťou MSC Crociera, ktorá sa včera nachádzala pri somálskych brehoch. Loď sa stala v sobotu v neskorých večerných hodinách terčom pokusu somálskych pirátov o únos, ktorý bol zmarený. Všetci slovenskí občania sú v poriadku. Nikto z cestujúcich ani členov posádky nebol zranený a loď pokračuje v sprievode vojenskej lode vo vytýčenej trase smerom do Jordánska. Krízový štáb MZV SR s pomocou zastupiteľských úradov SR v Ríme, Berlíne a Nairobi tieto informácie overil z viacerých zdrojov vrátane veliteľstva posádky, nemeckého majiteľa a tiež talianskeho prevádzkovateľa lode. O vývoji prípadu boli podrobne informovaní predseda vlády SR Robert Fico a minister vnútra SR Robert Kaliňák.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Slovenka  rozhovor o Cernobyle
Označenie inzercie
ZIVOT rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
VIZOVA POVINNOST PRE OBCANOV SR A CR
Označenie inzercie
AKTUALITY rozhovor o cestovani
Označenie inzercie
Expedicia Cernobyl 2016  - 30. vyrocie tragedie / Bielorusko
Označenie inzercie
Expedicia Jordánsko-Izrael 2017 februar
Označenie inzercie
Transsibírska magistrála v studiu Reporter24
Označenie inzercie
100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Vyhľadávanie
Posledné komentáre

100. výročie VOSR - Expedícia St.Petersburg 2017
Označenie inzercie
Zakarpatska Ukrajina
Označenie inzercie
Expedicia Jordansko Izrael
Označenie inzercie
CESTOVANIE
Označenie inzercie
Bottom panel

© naexpediciu.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na naexpediciu.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Farby laky

Webdesign